Etykiety

czwartek, 11 grudnia 2014

Wigilijna ryba w porach

Hej, dzisiaj pomysł na obiad lub kolację na nadchodzące święta. Jest nim filet z ryby, otoczony chrupiącą panierką i kołderką z porów. Do tego pure z ziemniaków oraz surówka z marchewki i prażonego słonecznika. Bardzo smakowite danie!

Składniki:
1. filet z ryby (ulubionej, kto jak woli )
2. jajko
3. bułka tarta
4. 3 pory
5. 3 łyżki masła
6. 4 marchewki
7. garść ziaren słonecznika
8. sól i pieprz

Przygotowanie:
Rybkę rozmrażamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku u bułce tartej. Smażymy na złoto z dwóch stron. Odstawiamy. Pora obieramy i kroimy w krążki. Podsmażamy na maśle, aż będzie miękki.  Nakładamy na rybkę. Marchewkę obieramy. Następnie "obieramy" ją dalej, aż do trzonka. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pociętą marchewkę i słonecznik. Dusimy aż będzie miękka. Rybkę najlepiej podawać z pure. Smacznego :)





                                          Jakie są Wasze ulubione świąteczne dania? :)

7 komentarzy:

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)