Hej :)
Dzisiaj kolejna porcja Bożonarodzeniowych ciasteczek. Tym razem ciasto francuskie nadziewane brzoskwiniami. Przepis prosty, ale warto je zrobić i zaskoczyć smakiem. Zapraszam!
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. brzoskwinie z puszki ( jedna puszka )
3. jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i przekrawamy na ćwiartki. Krawędzią od szklanki wykrawamy kółka. Układamy na nie brzoskwinie i zakrywamy kolejnym kółkiem. Wierzch smarujemy jajkiem roztrzepanym. Wstawiamy do piekarnika na około 25 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)
małe szybkie łakocie, gdy ma się ochotę na coś słodkiego :)
OdpowiedzUsuńlubię smakołyki z ciasta francuskiego - bo szybko sie je robi :) smakowite do kawki :)
OdpowiedzUsuńSmaczne i proste, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Świątecznie !