Etykiety

wtorek, 9 kwietnia 2013

Dewolaje szpinakowe

Hej :) Pięknie dziękuję za tak pozytywne komentarze pod ostatnim postem ;* Dzisiaj coś bardziej treściwego - szpinakowe dewolaje.

Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. opakowanie mrożonego szpinaku
3. 100 gram masła
4. 2 ząbki czosnku
5. kostka twarogu
6. bułka tarta
7. jajko
8. sól i pieprz
9. 2 serki topione paprykowe

Wykonanie:
Piersi umyć, oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić na cienkie plastry. Roztłuc je tłuczkiem przez woreczek foliowy. Szpinak wrzucamy na suchą patelnię, aż woda odparuje mieszamy i dodajemy masło i czosnek rozdrobniony. Dodajemy serki. Mieszamy żeby się rozpuściły. Jak ostygnie to dodajemy twaróg i mieszamy. Nie gotujemy już. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy rozbity filet smarujemy tą masą i zwijamy w ruloniki. Maczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.
Smacznego!
:)


33 komentarze:

  1. Moja babcia takie robi, ale z serem ;)
    Szpinaku nie lubię, więc serowa wersja jest bardziej dla mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietny pomysl ze szpinakiem ja do tej pory robilam tradycyjne,pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Dewolaje uwielbiam, szpinaku nie znoszę;p Popieram koleżankę - z serem kotleciki są przepyszne! Ah, ale mam smaka na takie z ziemniaczkami... Jest godzina 23:00 a ja myślę o jedzeniu!!! ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. zglodnialam od samego patrzenia!!!!!!!!!!
    x
    x
    x

    OdpowiedzUsuń
  5. dewolaje ze szpinakiem no to jest myśl!!!! na ten pomysł nie wpadłam jeszcze:)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajny pomysł, chyba wypróbuję jeszcze w tym tygodniu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. nie przepadam za szpinakiem, ale w takiej wersji jestem na TAK!

    OdpowiedzUsuń
  8. ojojoj jak smacznie <3 muszę to zrobić!

    dziś zapraszam na kurczaka curry!
    www.cookplease.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj nie przepadam za szpinakiem, ale to wygląda super!!!
    Chyba musisz przyjść do mnie i gotować takie cuda.:)
    Aż zgłodniałam.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  10. ja bym z chęcią zjadła:)ale nie mój mąż, ten szpinak:))))wyjście, zrobić połowę z serem, a połowę ze szpinakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dewolaje są pyszne, ale dla mnie z serem :) bo szpinaku nie mogę znieść :P

    OdpowiedzUsuń
  12. We stumbled over here from a different page and thought
    I should check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.

    My homepage - http://wiki.main.de/w/index.php?title=Benutzer:AntonioAzj

    OdpowiedzUsuń
  13. We stumbled over here from a different page
    and thought I should check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.

    My homepage - http://wiki.main.de/w/index.php?title=Benutzer:AntonioAzj

    OdpowiedzUsuń
  14. Kocham dewolaje, ale jeszcze ze szpinakiem nie jadłam ^^ prześlicznie prezentuje się to mięso na zdjęciu

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam takie jedzonko i z przyjemnością bym wypróbowała je w swojej kuchni
    dziękuję za smakowity przepis :*

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam szpinak i staram się z nim improwizować :) obiad wygląda smakowicie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)