Etykiety

poniedziałek, 30 grudnia 2013

Ciasto francuskie zapiekane z kabanosem - sylwestrowa przekąska

Hej :)
Jak tam po świętach ? Ja na wadze widzę 3 kg więcej niż przed świętami ;D Już jutro Sylwester. Może ktoś szuka pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Tak ? Proszę bardzo! Kabanosy zapiekane w cieście francuskim, posypane serem żółtym. 25 min i gotowe! Ekspresowe danie sylwestrowe :)

Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. kilka kabanosów
3. garść starkowanego sera żółtego
4. papier do pieczenia

Przygotowanie:
Ciasto delikatnie rozwałkować. Pokroić w paski o szerokości około 3-4 cm. Zawijać takim paskiem ciasta kabanosa i na koniec posypać serem. Ułożyć na blaszy w odstępach ( ciasto urośnie!). Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 min. Gotowe! :)




Podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem :)

18 komentarzy:

  1. przesmacznie to wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. do tego sosik i idealna przekąska na sylwestra jest :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Niech taneczny lekki krok
    będzie z Tobą cały rok.
    Niech prowadzi Cię bez stresu,
    od sukcesu do sukcesu!
    Szczęśliwego Nowego Roku.
    przesyła cały Potravel, czyli
    Agnieszka, Kuba i Zosia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł! Ciasto francuskie jest niezawodne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda i pewnie smakuje cudownie, ale pewnie bardzo koloryczne ;(()((

    OdpowiedzUsuń
  6. smakowicie ej :)

    wszystkiego najlepszego w nowym roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jadłam ostatnio takiego zawijańca z parówką i serem feta - było mniamuśne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ummm... z serem feta? ;D to musiało być dobre ;D

      Usuń
  8. Hi, I found your site by mistake when i was searching yahoo for this issue, I have to say your content is in actuality helpful I also love the theme, its amazing!. I dont have that much time to read all your post at the moment but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great website.
    jeux bubble

    OdpowiedzUsuń
  9. ale wygląda apetycznie! musi być pyszne!
    Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
  10. fajna przekaska, szybka, tania i łatwa:) idealna do piwka moim zdaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  11. maybe we can follow each other? let me know! <3
    shootingdiamond.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. Kusi do spróbowania to Twoje ciasto francuskie;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)