Etykiety

czwartek, 29 sierpnia 2013

Sezon na kabaczka

Hej :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki przepis jak można zrobić "kabaczkowe" krążki. Są smaczną i ciekawą formą podania tego warzywa. Zaczynamy :)

Składniki:
1. kabaczek
2. jajko
3. bułka tarta
4. przyprawa curry
5. sól i pieprz
6. olej do smażenia

Przygotowanie:
Kabaczka obieramy ze skórki. Kroimy w krążki. Do bułki tartej dodajemy curry, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie wszystko. Plasterki maczamy w jajku, następnie w naszej panierce. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Do bułki tartej możemy dodawać dowolną przyprawę, zmieniając smak kabaczków ( np. paprykę czy chili ).




 Lubicie kabaczki ? :)

13 komentarzy:

  1. wygląda fajnie- ale nie jestem fanką ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. tez tak robię;-) świetne sa z sosem czosnkowym;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne są też faszerowane, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie, ale w tej formie nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie miałam ochoty do tej pory skosztować w tej formie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takiego kabaczka :) Panierowana cukinia też jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mm niedawno jadłam u koleżanki i bardzo dobre :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)