Etykiety

wtorek, 14 maja 2013

Pieczaro ! Nadziej się! ;D

Hej :)
Dzisiaj bardzo łatwe a efektowne danie, a może raczej przystawka :) Pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Żeby urozmaicić je, można dodać paprykę, fetę itp. Kto jak lubi :)
Więc co ? Do roboty!

Składniki:
1. pół kg mięsa mielonego z łopatki
2. kilka dużych pieczarek
3. ser żółty
4. pieprz i sól
5. olej
6. natka pietruszki

Przygotowanie:
Pieczarki obrać, oderwać ogonki od trzonków. Kapelusze ułożyć na blaszy wyłożonej papierem. Trzonki posiekać i razem z mielonym mięsem usmażyć. Dodać przyprawy. Kapelusze nadziewać farszem ( uwaga na palce! ) i na wierzch potarkować ser żółty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Gotowe posypać świeżą pietruszką. 
Smacznego!:)









Pozdrawiam!
P.

14 komentarzy:

  1. b. fajne danie i pięknie wygląda :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Czesto robie takie faszerowane pieczarki na grillowe spotkania:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam:) bardzo pyszne i proste danie w przygotowaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mimo, że nie przepadam za pieczarkami spróbowałabym chętnie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm ale pomysłowe:) super to wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajne i pięknie wygląda na stole:) lubię pieczarki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam z moim tż uwielbiamy pieczarki ♥

    OdpowiedzUsuń
  8. OMNOMNOM <3 Ale bym ciupła taką pieczarę :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo, ale to bardzo, lubię faszerowane pieczarki!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda smacznie, znajoma robiła coś podobnego na urodziny, świetna przekąska imprezowa i nie tylko :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciut roboty jest, ale warto, bo efekt piękny:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)