Etykiety

sobota, 2 marca 2013

FERRERO ROCHER po mojemu :)

Hej :)
Witam się marcowo z nowymi pysznościami. 
Dzisiaj Wam prezentuje każdemu znane czekoladowe kulki. Tylko że w nowej odsłonie :)
Na wierzchu posypane wiórkami kokosowymi a nie kawałkami orzechów.
Bardzo smaczne, gwarantuje że na jednej nie skończycie ! :)


Składniki:

1. kostka masła
2. opakowanie herbatników 250g
3. opakowanie mieszanki studenckiej
4. olejek migdałowy
5. wiórki kokosowe
6. 3 łyżki kakao
7. 3/4 szklanki cukru pudru

Przygotowanie:

Herbatniki miksujemy w blenderze na "bułkę tartą" i dodajemy do nich masło, które wcześniej utarliśmy z cukrem pudrem. Ucieramy. Do tego dodajemy posiekaną w drobną kostkę mieszankę studencką. Dalej mieszamy, dodajemy kakao i olejek migdałowy. Taką masę zostawiamy na parę minut do zastygnięcia. Potem formujemy w ręku malutkie kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Zostawiamy na noc w lodówce, żeby się schłodziły i zastygły. Gotowe!:)



mielimy herbatniki



 ucieramy cukier puder z masłem



 dodajemy kakao



dodajemy herbatniki i mieszankę
 


 formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach



Gotowe! :)

Pozdrawiam P. :)



13 komentarzy:

  1. Wygląda ciekawie:) Szkoda, że mój blender został na wsi, bo na pewno bym zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można ręcznie je tak rozkruszyć :)tylko rece bola po tym :)

      Usuń
  2. smakowite, muszę spróbować :)
    robiłam kiedyś kuleczki rafaello, kleiłam same kulki pół dnia ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no dość długo sie je robi ale warto :)

      Usuń
  3. pychotka:)i chyba nawet ja dam radę zrobić, takie proste:DDD

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne danie!! będę musiała wypróbować ;))
    Zapraszam do mnie - www.papusiu.blogspot.com
    Obserwuję publicznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest coś co muszę wypróbować. Mojemu Mężowi łasuchowi na pewno będa smakowały takie kuleczki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)