Etykiety

poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Szaszłyki

Witam się po Świętach. Wypoczęci, najedzeni i gotowi do powrotu do pracy ? :)
Dzisiaj wpadam do Was z przepisem na domowe szaszłyki. 
Nie trzeba mieć grilla w ogródku, żeby poczuć "majówkę" :)

Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. cukinia
3. 4 cebule
4. bakłażan
5. długie wykałaczki

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w małe kawałki. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Cebulę, bakłażana i cukinie obieramy. Kroimy w grube prążki. Nadziewamy na przemian na patyczka. Gotowe układamy na ruszcie. Pod nim układamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( będzie na nią skapywał tłuszcz ). Szaszłyki pieczemy około 40 min w temperaturze 180 stopni. Podawać z czosnkowymi bagietkami i sosem czosnkowym. Smacznego :)



6 komentarzy:

  1. ale pyszności, już dawno nie jadłam szaszłyków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubimy! Dobrze że niedługo sezon grillowy to będą u nas często gościły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pychota :) na grilla w sam raz, ale i do piekarnika można włożyć gdy się nie da :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada pysznie. Pozdrawiam poswiatecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U nas szaszłyki często goszczą :) podrzucę mojemu ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)