Witam się po Świętach. Wypoczęci, najedzeni i gotowi do powrotu do pracy ? :)
Dzisiaj wpadam do Was z przepisem na domowe szaszłyki.
Nie trzeba mieć grilla w ogródku, żeby poczuć "majówkę" :)
Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. cukinia
3. 4 cebule
4. bakłażan
5. długie wykałaczki
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w małe kawałki. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Cebulę, bakłażana i cukinie obieramy. Kroimy w grube prążki. Nadziewamy na przemian na patyczka. Gotowe układamy na ruszcie. Pod nim układamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( będzie na nią skapywał tłuszcz ). Szaszłyki pieczemy około 40 min w temperaturze 180 stopni. Podawać z czosnkowymi bagietkami i sosem czosnkowym. Smacznego :)
Ale ja uwielbiam takie szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńale pyszności, już dawno nie jadłam szaszłyków :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy! Dobrze że niedługo sezon grillowy to będą u nas często gościły :)
OdpowiedzUsuńpychota :) na grilla w sam raz, ale i do piekarnika można włożyć gdy się nie da :)
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie. Pozdrawiam poswiatecznie :)
OdpowiedzUsuńU nas szaszłyki często goszczą :) podrzucę mojemu ten przepis :)
OdpowiedzUsuń