Hej :)
Ostatnio mniej bywam na blogu i też mniej odwiedzam Wasze blogi. Ale obiecuję, że w ten długi week ( tak tak, tu mamy poniedziałek wolny ) nadrobię wszelkie zaległości. Strasznie szybko zleciał mi ten miesiąc. Bardzo dużo się działo i nadal dzieje. Mieliśmy gości podczas Wielkanocy no i zaraz przylatują kolejni :) Ale to dobrze, ja uwielbiam jak się dużo dzieje. No i uwielbiam długie weeki :) Będę spać do 10 ! :D
Dobra, wracamy do bloga. Powoli na straganach i lokalnych sklepikach pojawiają się "wakacyjne" warzywa. Są coraz tańsze i tym samym bardziej dostępne dla każdego. Ja proponuję dzisiaj Wam leczo. Moja mam robi najpyszniejsze. Zdradzę Wam przepis na nie. Zapraszam !
Składniki:
1. 3 duże cukinie
2. 3 pomidory
3. kilka pieczarek
4. 2 cebule
5. 2 pętka dobrej kiełbaski
6. papryka żółta i zielona
7. mały słoiczek koncentratu pomidorowego
8. szklanka wody
Przygotowanie:
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do głębokiej patelni wlewamy wodę i wrzucamy cukinie. Ustawiamy na mały ogień/moc grzania. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do cukinii. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Dorzucamy do patelni. Cebulę, paprykę i kiełbaskę kroimy w kostkę. Także dodajemy do naszego leczo. Gotujemy aż warzywa zmiękną i woda prawie odparuje. Wtedy dodajemy przecier. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy. Nasze pyszne leczo jest gotowe.
Muszę podpowiedzieć mamie, żeby następnym razem dodała pieczarki do lecza :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie;)
OdpowiedzUsuńpo prostu pyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńsorry I helped to establish the link.
OdpowiedzUsuńyour website is very good and this article is very useful.
good luck and always success for your blogging.
CALCIUM SOFTGEL