Etykiety

niedziela, 25 maja 2014

Piersi indyka w migdałach

Hej :)
Wczoraj oglądałam program kulinarny, tylko nie pamiętam kto w nim występował. Był robiony właśnie ten przepis. Postanowiłam go zrobić :) Delikatne mięso z piersi z indyka, obtoczone w panierce z chrupiących prażonych migdałów. Mi jak najbardziej smakuje! Zapraszam!:)

Składniki:
1. pierś z indyka
2. opakowanie płatków z migdałów
3. 2 jajka
4. sól i pieprz
5. oliwa dosmażenia

Przygotowanie:
Piersi z indyka myjemy i kroimy na około 2 cm plastry ( mniejsze niż na kotlety). Delikatnie je rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Migdały wsypujemy do głębokiego talerza. Do drugiego wbijamy jajka. Kotlety panierujemy w jajku i następnie w migdałach. Układamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na złoto z dwóch stron ( uwaga na migdały! łatwo się przypalają).
Podajemy z gotowanymi ziemniakami i ulubioną kolorową surówką.
Smacznego! :)





Miłej niedzieli! :)

14 komentarzy:

  1. Wizualnie wygląda ślicznie ten kotlet:)

    OdpowiedzUsuń
  2. obiadek wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... tak nagle zrobiłam się potwornie głodna!

    OdpowiedzUsuń
  4. prezentuje się smakowicie :) na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  5. Witaj :)
    Dziękuję za odwiedzinki. Fajne prezentujesz przepisy! Takie na moją nutę :)
    Z pewnością będę u Ciebie częstym bywalcem :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zastąpienie zwykłej panierki (bułki tartej) orzechami jest dużo zdrowsze i smaczniejsze! :)
    Do smażenia polecamy bardzo olej kokosowy.
    Pozdrawiamy!

    P.S. Jesteśmy zakochane w potworze przy kursorze! :D <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł mi podsunęłaś, zostały mi migdały a twoja pierś taka chrupiąca i smaczna.

    OdpowiedzUsuń
  8. Jadłam kiedyś takie kotlety, tyle że z kurczaka. Muszę powrócić do wersji z migdałami, bo uwielbiałam jej smak:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)