Etykiety

wtorek, 14 stycznia 2014

Pancakes z nadzieniem z serka mascarpone i twarożku

Hej :)
Teraz mam wiecej wolnego w pracy, więc mam czas by stać "przy garach" :)
Dzisiaj zaserwowałam na obiad pyszne, puszyste pancakes z nadzieniem z twarożku i serka mascarpone. Posypałam je migdałami i dodałam banany. Wyszło mega pyszne danie, czy to na śniadanie, obiad czy kolację. Polecam! :) Czasami warto się oderwać od wszystkiego i postać dłużej z rana w kuchni, żeby potem celebrować z rodziną pyszne śniadanko.



Składniki:
1. 2 szklanki mąki
2. 1,5 szklanki mleka
3. 2 jajka
4. 5 łyżek masła
5. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
6. pół szklanki cukru pudru
7. szczypta soli

nadzienie:
1. kostka twarogu
2. opakowanie serka mascarpone

Przygotowanie:
Mąkę, jajka i mleko miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i roztopione masło. Przyprawiamy. Nadzienie : twarożek należy dokładnie zmiksować z serkiem. Można dodać cukru waniliowego.
Smażymy na teflonowej patelni bez użycia oleju. 
Gotowe! :)





Skusicie się? :)

11 komentarzy:

  1. Pychota! Chyba zrobię pankejki na kolację jeszcze dziś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już od dawna... bardzo dawna korci mnie żeby zrobić pancakes, Twój przepis jest bardzo prosty, na pewno go wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja kiedys wpadne do ciebie na takie sniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. tu się zgodzę, ale ja do połowy lutego to za bardzo nie posiedzę w kuchni:(

    OdpowiedzUsuń
  5. ale bym to zjadła:) pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  6. aaale kusisz <3

    zapraszam na łatwiutkie kluski śląskie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)