Etykiety

piątek, 10 stycznia 2014

Cebularze

Hej :)
Dzisiaj kolejny przepis z rolą główną ciasta francuskiego. Z dodatkiem cebuli i sera żółtego możemy z niego zrobić cebularza.
 Są chrupiące i pyszne.
 Do dzieła!

Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. 2 cebule
3. garść sera żółtego
4. sól i pieprz


Przygotowanie:
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i podzielić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę posiekanej cebuli. Doprawić przyprawami i posypać starkowanym serem żółtym. Zawinąć rogi kwadracików by powstała sakiewka ( patrz zdjęcie). Ułożyć na papierze do pieczenia i piec około 20 min w temperaturze 200 stopni. Cebularze gotowe! :)







Lubicie cebularze ? :)

17 komentarzy:

  1. Bardzo lubię cebularze do tej pory robiłam na drożdżowym cieście ale to rozwiązanie bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczna wersja cebularzy, takiej nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ciasto francuskie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja lubię bardzo cebularze i nawet dzisiaj miałam okazję jeść :) z masełkiem oczywiście :) pychota
    Z chęcią spróbowałabym Twojego cebularza bo wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też jeszcze nie jadłam cebularzy z ciasta francuskiego. Chyba nie muszę dodawać, czym się będziemy zajadać w ten weekend. :) Muszę tylko wyskoczyć po ciasto francuskie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie wpadłam na pomysł by zrobić cebularze z ciasta francuskiego:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super! I nie trzeba się męczyć z robieniem ciasta! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetnie to wyglada i na pewno wyprobuje przepis !

    www.kataszyyna.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszne:))) do piwka idealne:)) i uwielbiam cebulę choć nie zawsze mogę sobie pozwolić :D

    OdpowiedzUsuń
  10. świetna przekąska :) bardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
  11. ja cebulę uprzednio podsmażam:) a tak to pycha:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)