Etykiety

wtorek, 12 listopada 2013

Nadziewane berety :D

Hej :)
Dzisiaj prezentuje Wam ciekawy przepis na pieczarki. "Wepchałam" w nie podsmażone mielone mięsko i zapiekłam w piekarniku z serem żółtym. Wyszło pysznie! Która chętna na pyszny moherowy beret? ( wyglądem, póki się nie rozwaliły przypominały mi moherowe berety ;D ). 


Składniki:
1. 300 g mięsa mielonego
2. kilka dużych pieczarek
3. duża cebula
4. przyprawa do mięsa mielonego
5. sól i pieprz
6. dwie garście starkowanego sera żółtego
7. zioła do dekoracji


Przygotowanie:

Pieczarki obrać. Wyciąć ogonki i wydrążyć kapelusze ( tak jak na zdjęciu poniżej). Ogonki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć razem z mielonym mięskiem. Dodać do smaku przyprawy. Pieczarki nadziać naszym farszem. Wstawić do piekarnika na 25 min. Następnie osypać serem i wstawić do rozpuszczenia sera ( na chwilkę dosłownie). Gotowe! Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką. Smacznego! :)








10 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie faszerowane warzywa :) Smakowicie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nadziewane pieczarki to świetny obiad!:) w ogóle uwielbiam wszelkie faszerowane warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pomysłowe) a jakie musi być smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. czemu ja nie umiem gotować;(
    Jeżeli masz ochotę serdecznie zapraszam Cię na moje rozdanie;)
    Do wygrania niespodziankowa paczuszka;)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne:) fajny pomysł na imprezkową przekąskę :*

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny pomysł. Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)