Etykiety

wtorek, 26 listopada 2013

Chrupiący kalafior

Hej:)
Dzisiaj szybki przepis na chrupiącego kalafiora. Można go jeść jako sałatkę / surówkę lub jako normalne danie. Polecam dodać do ciasta naleśnikowego ulubione przyprawy - wtedy można zrobić smakowe skorupki :)
Zapraszam!

Składniki:
1. jajko
2. szklanka mąki
3. pół szklanki mleka
4. sól i pieprz ( ewentualnie ulubione przyprawy)
5. ewentualnie pół szklanki wody gazowanej
6. kalafior
7. olej


Przygotowanie:
 Kalafior rozdzielić na różyczki i ugotować aldente w osolonej wodzie. Przygotować ciasto naleśnikowe. Kalafior maczać w cieście a następnie smażyć na rumiano na oleju. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Mniam! :)








Jadłyście coś takiego ?  :)

19 komentarzy:

  1. jadłam inne warzywa w takim cieście :))) pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam, ale musi być pyszne, a może z brokułem też byłoby ok?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie ze tak! :) i z cukinia też :)

      Usuń
  3. Muszę koniecznie zrobić :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. Teściowa i mój tato takie robią :)
    Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja zawsze podsmazam kalafiora na maselku z bulka tarta :) mniaaam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam tak przyrządzanego kalafiora :) Ale mi narobiłaś apetytu, a tu już po 21.. ;))
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, nie jadłam jeszcze, ale wygląda smakowicie .

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takiego kalafiora ale nie jadłam go już bardzo dawno, muszę zrobić! Dziękuję za przypomnienie!

    OdpowiedzUsuń
  9. ja nie jadłam, przepis zapisany leży, ale ciągle odkładam na potem:P

    OdpowiedzUsuń
  10. jadłam , pyszności:) dzięki za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeszcze nie jadłam takiego kalafiorka, ale wygląda baardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)