Etykiety

środa, 16 października 2013

Jagodzianki z ciasta francuskiego

Hej :)
Nie było mnie kilka dni, ale w tym czasie dotarłam na urlop do Polski i kupiliśmy wymarzonego mini vana. Teraz już tylko czeka nas odpoczynek i lenistwo. Dzisiaj prezentuje przepyszne jagodzianki z ciasta francuskiego i borówek. Robi się je błyskawicznie. Do dzieła!

Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. 300 gram borówek
3. 3 łyżki cukru
4. jajko

Przygotowanie:
Ciasto lekko rozwałkować. Pokroić na kwadraty i ponacinać z jednej strony. Nałożyć po kilka umytych borówek i posypać cukrem. Zakleić brzegi paseczkami i gotowe. Tak przygotowane jagodzianki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku około 20 min w temperaturze 180 stopni. Gotowe można posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)
 






 
Jagodzianki - mój smak dzieciństwa :)
 

14 komentarzy:

  1. mmm na pewno pyszne, a przy tym jakie proste ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. no proszę jaki pomysł :) Super ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybko sie robi i zawsze świetnie smakują;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniammm!
    nie tylko łatwe ale i piękne

    OdpowiedzUsuń
  5. Na taki sposób zawijania ciasta francuskiego nie wpadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajnie, że jest wszędzie gotowe ciasto francuskie:)uwielbiam z nim dania i te na słodko i na słono:) a boróweczki pychota:) i jak pieknie Ci się zrumieniły:*

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszności:) już dawno nie robiłam nic z ciasta francuskiego:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)