Etykiety

wtorek, 22 października 2013

Ryba pod pieczarkami

Hej :)
Ostatnio eksperymentuje z rybkami, więc dzisiaj prezentuję przepis na fileta z ryby pod kołderką z konserwowych pieczarek w sosie pomidorowym. Pycha! Do dzieła :)

Składniki:
1. Filety z ryby ( ja mam jakąś "alaska fish" )
2. bułka tarta
3. jajko
4. 2 cebule duże
5. przecier pomidorowy
6. puszka konserwowych pieczarek
7. sol i pieprz
8. 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Fileta przyprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto z dwóch stron. Robimy kołderkę. Cebulkę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.Dodajemy pół słoiczka małego przecieru pomidorowego. Dusimy to razem koło 5 min. Dodajemy pieczarki. Dusimy około 5 min. Usmażone filety obkładamy naszym "sosem". Podałam z ziemniaczanym puree. Smacznego!






Wszyscy trąbią, że rybka to zdrowie. 
Może warto ją jeść częściej niż tylko od święta czy w piątki ? :) 
Może ktoś się skusi na ten sposób przyrządzenia.

17 komentarzy:

  1. Wygląda przepysznie! Twoje zdjęcia są przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi sie ten przepis!:) a ja tez ostatnio stwierdzilam ze musze jesc czesciej rybę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś nienawidziłam ryb..zapach, smak, fuu.. Ale gdy rok temu w czasie sezonu letniego mieszkałam w Mielnie, to szef podsunął mi wędzonego łososia na kanapce, zajadałam się ze smakiem i od tamtej pory przekonałam się do rybek, szczególnie łosoś wędzony wbił się w moje smaki.
    Na pewno wypróbuję ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja nigdy nie mam pomysłu na rybkę, a lubię:) chetnie skorzystam:*

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglada przepysznie ;) I fotki bardzo ladne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oo taka pochwała z Twoich ust dużo znaczy dla mnie!:)
      Dzieki :)

      Usuń
  6. W ten sposób ryby nie przyrządzałam, zawsze się czegoś nowego dowiem jak czytam posta:))))

    OdpowiedzUsuń
  7. oo jak to pysznie wygląda! koniecznie muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)