Etykiety

wtorek, 1 lipca 2014

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Hej :)
Jak ostatnio Wam pisałam, odwiedziliśmy naszych znajomych, którzy mieszkają w Belgii. Justyna - moja koleżanka bardzo dobrze gotuje i lubi eksperymentować w kuchni. Postanowiłam się z Wami podzielić jednym z jej przepisów. Chodzi o łososia zapiekanego w cieście francuskim. Niebo w gębie! :) Polecam!

Składniki:
1. dzwonki z łososia
2. opakowanie ciasta francuskiego
3. pół cukinii
4. kilka plastrów sera pleśniowego
5. słonecznik do dekoracji

Przygotowanie :
Ciasto francuskie rozwijamy delikatnie, dzielimy na pół. Układamy na nim łososia, po kilka plasterków cukinii oraz sera pleśniowego. Zawijamy ciasto w taki sposób, żeby całkowicie zasłonić łososia ( podobnie jak rogaliki). Posypujemy słonecznikiem i zapiekamy w piekarniku około 30 min ( 180 stopni). Jak ciasto będzie rumiane - danie gotowe! Polecam podawać z grilowaną marchewką z sezamem. Smacznego! :)





Zdrowy i pyszny obiadek :)

8 komentarzy:

  1. O matko! Mam ślinotok. Uwielbiam łososia, uwielbiam ciasto francuskie i sery pleśniowe, no nic tylko robić.

    OdpowiedzUsuń
  2. ale apetycznie wygląda, wiem co będzie na liście obiadowej u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O!
    Świetny przepis. Z chęcią z niego skorzystam. Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Propozycja podania - pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie pyszności! Wspaniałe jedzonko!

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja także bardzo lubię jeść rybę zapiekaną w cieście francuskim, gdyż wtedy jest ona bardzo krucha. Nie będę ukrywała, że także smakuje mi najbardziej łosoś i to właśnie on najczęściej gości na moim stole. Świetne przepisy na dania z łososia zawsze znajdziemy w https://mowisalmon.pl/przepisy/ i ja tam właśnie chętnie zaglądam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)