Etykiety

czwartek, 5 czerwca 2014

Deser z serka mascarpone i truskawek

Hej :)
Ostatnio wrzucałam same obiady, więc pora na coś lekkiego i słodkiego. Deser z delikatnego serka mascarpone, truskawek, prażonych migdałów oraz galaretki.
 Zapraszam serdecznie! :)

Składniki:
1. serek mascarpone
2. truskawki
3. galaretka o poziomkowym
4. garść migdałów w płatkach
5. bita śmietana
6. brzoskwinia

Przygotowanie:
Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu.  Serek zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka prażonych migdałów. Na to ułożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć to można już ją do deseru dodać. Ponownie wstawiamy deser do lodówki. 
Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami. 
Deserek gotowy! :)




14 komentarzy:

  1. pysznie wygląda muszę wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak pięknie wygląda :) z pewnością wykorzystam ten pomysł na deser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Powinnam miec zakaz chodzenia po kulinarnych blogach wieczorowa pora :) slinka cieknie po klawiaturze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ pyszności. Popieram swoją przedmówczynię - można jeść oczami :)
    Ja dopiero zaczynam swoją podróże w blogowy świat, będę do Ciebie zaglądała, bo serwujesz pyszności - a ja kocham jeść :D
    Ściskam,
    http://plotkarra.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak Ci się żyje w Niemczech? Zamierzasz kiedyś wrócić?
    Powinnaś napisać książkę z przepisami!:)
    Ściskam,
    czekam na kolejnego posta :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj nie! Tylko nie bita śmietana! :P
    Ale cała reszta - super sprawa :)
    Pozdrawiamy.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)