Hej :)
Niedziela - mój ulubiony dzień tygodnia.
Człowiek nie musi się nigdzie śpieszyć i można pocudować troszkę ze śniadaniem. Oglądając zdjęcia z wakacji na Krecie, trafiłam na foto zrobione podczas śniadania. W hotelu było bardzo dużo Niemców i Anglików. Myślę, że to był główny powód wszechobecnych jajek, bekonu i tostów. Postanowiłam je odtworzyć i wyszło mi pyszne śniadanie. Zapraszam! :)
Składniki:
1. 2 jajka
2. kawałek papryki zielonej i żółtej
3. kawałek sera żółtego w kawałku
4. boczek w plastrach
5. chleb tostowy
6. olej do smażenia
7. duże patyczki do szaszłyków
8. mały pomidor
9. 4 plastry ogórka
10. pietruszka
Przygotowanie:
Robimy tosty w tosterze. Jajka smażymy tak, by się żółtko nie rozlało (wiem, wiem - to wcale nie jest takie proste jak się tylko wydaje). Robimy szaszłyki: nadziewamy kolejno paprykę, ser i boczek. Kolejność jest obojętna. Gotowe szaszłyki smażymy z dwóch stron na patelni. Na talerzu układamy jajka, szaszłyki, tosty, pomidorka i ogórka. Gotowe! :)
Smacznego!:)
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie roztopionego sera i mięsa - w tym wypadku boczku :)
Niebo w gębie! :)
No, no, niezłe śniadanko. :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
pozdrawiam również :)
Usuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://labelsout-lifedesigners.blogspot.com/
Wygląda super. :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, tylko nie wiem czy byłabym w stanie przekonać się do boczku, bardzo go nie lubię :)
OdpowiedzUsuńŚliczne, delikatne szaszłyki! Przepyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuńwarto zjesc :)
Usuńsuper:) ja też kurat boczku nie jem, ale dla męża byłoby super :)
OdpowiedzUsuńJakie kolorowe te szaszłyczki. Propozycja zupełnie odmienna od codziennych, szybkich śniadań :))
OdpowiedzUsuńczasami warto poświęcić czas na dobre śniadanko :)
Usuńja bardzo lubię angielskie śniadania, świetny pomysł podania:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Potravel.pl
uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńTakie śniadanko to ja bym wciągła :-)
OdpowiedzUsuńod razu kojarzy mi się z angielskim śniadaniem:)
OdpowiedzUsuńtaki był pomysł na posta :)
Usuńale świetnie wygląda! bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńZapraszam autora oraz czytelników do wzięcia udziału w konkursie świątecznym na najlepszą potrawę.
OdpowiedzUsuńSzczegóły konkursu wraz z nagrodami (zapas przypraw) na stronie:
www.nps-mix.pl/konkurs