Hej :)
Jak tam po świętach ? Ja na wadze widzę 3 kg więcej niż przed świętami ;D Już jutro Sylwester. Może ktoś szuka pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Tak ? Proszę bardzo! Kabanosy zapiekane w cieście francuskim, posypane serem żółtym. 25 min i gotowe! Ekspresowe danie sylwestrowe :)
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. kilka kabanosów
3. garść starkowanego sera żółtego
4. papier do pieczenia
Przygotowanie:
Ciasto delikatnie rozwałkować. Pokroić w paski o szerokości około 3-4 cm. Zawijać takim paskiem ciasta kabanosa i na koniec posypać serem. Ułożyć na blaszy w odstępach ( ciasto urośnie!). Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 min. Gotowe! :)
Podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem :)
przesmacznie to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńdo tego sosik i idealna przekąska na sylwestra jest :D
OdpowiedzUsuńNiech taneczny lekki krok
OdpowiedzUsuńbędzie z Tobą cały rok.
Niech prowadzi Cię bez stresu,
od sukcesu do sukcesu!
Szczęśliwego Nowego Roku.
przesyła cały Potravel, czyli
Agnieszka, Kuba i Zosia :)
dziekuje! :)
UsuńŚwietny pomysł! Ciasto francuskie jest niezawodne :)
OdpowiedzUsuńwygląda i pewnie smakuje cudownie, ale pewnie bardzo koloryczne ;(()((
OdpowiedzUsuńoj tam oj tam ;D
Usuńsmakowicie ej :)
OdpowiedzUsuńwszystkiego najlepszego w nowym roku! :)
Jadłam ostatnio takiego zawijańca z parówką i serem feta - było mniamuśne.
OdpowiedzUsuńummm... z serem feta? ;D to musiało być dobre ;D
UsuńHi, I found your site by mistake when i was searching yahoo for this issue, I have to say your content is in actuality helpful I also love the theme, its amazing!. I dont have that much time to read all your post at the moment but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great website.
OdpowiedzUsuńjeux bubble
ale wygląda apetycznie! musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńWszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
dziękuję i wzajemnie! :)
Usuńfajna przekaska, szybka, tania i łatwa:) idealna do piwka moim zdaniem :)
OdpowiedzUsuńdo piwka idealna :)
UsuńKusi do spróbowania to Twoje ciasto francuskie;)
OdpowiedzUsuń