Hej :)
Teraz mam wiecej wolnego w pracy, więc mam czas by stać "przy garach" :)
Dzisiaj zaserwowałam na obiad pyszne, puszyste pancakes z nadzieniem z twarożku i serka mascarpone. Posypałam je migdałami i dodałam banany. Wyszło mega pyszne danie, czy to na śniadanie, obiad czy kolację. Polecam! :) Czasami warto się oderwać od wszystkiego i postać dłużej z rana w kuchni, żeby potem celebrować z rodziną pyszne śniadanko.
Składniki:
1. 2 szklanki mąki
2. 1,5 szklanki mleka
3. 2 jajka
4. 5 łyżek masła
5. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
6. pół szklanki cukru pudru
7. szczypta soli
nadzienie:
1. kostka twarogu
2. opakowanie serka mascarpone
Przygotowanie:
Mąkę, jajka i mleko miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i roztopione masło. Przyprawiamy. Nadzienie : twarożek należy dokładnie zmiksować z serkiem. Można dodać cukru waniliowego.
Smażymy na teflonowej patelni bez użycia oleju.
Gotowe! :)
Pychota! Chyba zrobię pankejki na kolację jeszcze dziś :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna... bardzo dawna korci mnie żeby zrobić pancakes, Twój przepis jest bardzo prosty, na pewno go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńbardzo prosty :)
Usuńmniaaaam :D
OdpowiedzUsuńNo, no - ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńTo ja kiedys wpadne do ciebie na takie sniadanko :)
OdpowiedzUsuńwpadaj :P
Usuńtu się zgodzę, ale ja do połowy lutego to za bardzo nie posiedzę w kuchni:(
OdpowiedzUsuńale bym to zjadła:) pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńaaale kusisz <3
OdpowiedzUsuńzapraszam na łatwiutkie kluski śląskie!
i te migdały, mniam
OdpowiedzUsuń