Etykiety

środa, 8 stycznia 2014

Sałatka z rukoli i prażonych migdałów

Hej :)
Dzisiaj coś dla pilnujących diety. Prosta, zdrowa sałatka. Kiedyś wstawiałam tu podobną, ale ta z migdałami jest jej lepszą wersją.
Smacznego!:)

Składniki:
1. opakowanie z sałaty - rukoli
2. ser pleśniowy
3. garść łuskanego słonecznika
4. garść migdałów
5. kawałek ogórka zielonego
6. pomidor
7. mała cebulka
8. łyżka oliwy
9. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Sałatę umyć i osuszyć. Pomidora, ser  i ogórka pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka.Słonecznik i migdały uprażyć na rozgrzanej patelni. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Dodać oliwę i przyprawy do smaku. Można też użyć ziół prowansalskich. Sałatka gotowa! :)
Podawać z gorącą bagietką. 



6 komentarzy:

  1. Ja bym opuściła pomidora - jak ma mi chrupać słonecznik, to już nie chcę rozciapanego pomidorka :D Wygląda smakuśnie !

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna, i jaka zdrowa i wartościowa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym w Twojej wersji, bez żadnych zmian :) Bardzo smakowita!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wczoraj spróbowałam zrobić też tą sałatkę i tylko zmieniłam bakalie na żurawinę :)
    http://kulinarnia-mojapasja.blogspot.com/2014/01/saatka-z-mixem-sonecznik-zorawina-i.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna sałatka, zrobiłam uboższą wersję z tego co miałam ;), ale czy to na pewno jest rukola? Moja ma takie strzępiaste listki. Te na zdjęciu przypominają mi roszponkę :) Rukola w smaku mocno orzechowa.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)