Hej :)
Dzisiaj kolejny przepis z rolą główną ciasta francuskiego. Z dodatkiem cebuli i sera żółtego możemy z niego zrobić cebularza.
Są chrupiące i pyszne.
Do dzieła!
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. 2 cebule
3. garść sera żółtego
4. sól i pieprz
Przygotowanie:
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i podzielić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę posiekanej cebuli. Doprawić przyprawami i posypać starkowanym serem żółtym. Zawinąć rogi kwadracików by powstała sakiewka ( patrz zdjęcie). Ułożyć na papierze do pieczenia i piec około 20 min w temperaturze 200 stopni. Cebularze gotowe! :)
Lubicie cebularze ? :)
Bardzo lubię cebularze do tej pory robiłam na drożdżowym cieście ale to rozwiązanie bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńszybsze :)
UsuńFantastyczna wersja cebularzy, takiej nie jadłam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasto francuskie:)
OdpowiedzUsuńA ja lubię bardzo cebularze i nawet dzisiaj miałam okazję jeść :) z masełkiem oczywiście :) pychota
OdpowiedzUsuńZ chęcią spróbowałabym Twojego cebularza bo wygląda smakowicie :)
nic tylko trzeba zrobić :)
UsuńTeż jeszcze nie jadłam cebularzy z ciasta francuskiego. Chyba nie muszę dodawać, czym się będziemy zajadać w ten weekend. :) Muszę tylko wyskoczyć po ciasto francuskie.
OdpowiedzUsuńNie wpadłam na pomysł by zrobić cebularze z ciasta francuskiego:)
OdpowiedzUsuńSuper! I nie trzeba się męczyć z robieniem ciasta! :)
OdpowiedzUsuńdokładnie, gotowe w 5 min :)
UsuńŚwietnie to wyglada i na pewno wyprobuje przepis !
OdpowiedzUsuńwww.kataszyyna.blogspot.com
Wyglądają smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńpyszne:))) do piwka idealne:)) i uwielbiam cebulę choć nie zawsze mogę sobie pozwolić :D
OdpowiedzUsuńja też ją lubię ;d
Usuńświetna przekąska :) bardzo lubię!
OdpowiedzUsuńja cebulę uprzednio podsmażam:) a tak to pycha:D
OdpowiedzUsuń