Etykiety

poniedziałek, 6 stycznia 2014

Kurczak w glazurze z pieprzu cayenne i chili

Hej:)
Dzisiaj pomysł na obiad lub kolację. Smakowity, wyrazisty w smaku grillowany kurczak. Pytacie jak grill w styczniu? A w takim sprytnym urządzonku do robienia tostów, gofrów lub czegoś grillowanego. Mega sprawa! :) Mikołaju dziękuję :*
Ale dobra, wróćmy do przepisu. 

Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. przyprawy : pieprz cayenne i chili
3. łyżka oliwy

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć i przetrzeć ręcznikiem papierowym. Pokroić na grubsze kotlety. Do miseczki wlać łyżeczkę oliwy i wsypać przyprawy ( według uznania ). Ja dodałam jeszcze zioła prowansalskie. Nasze kotlety nacierać tą mieszanką, aż będą całe w tej "mazi". Kłaść na rozgrzany ruszt i grillować z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i jakimiś warzywami. Ja wybrałam z fasolką szparagową. Palce lizać! :)



Lubicie ostre przyprawy ?
:)

10 komentarzy:

  1. uwielbiam takie ostre smaki jak chilli czy pieprz cayenne, mniam! na pewno wypróbuję:D

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pysznie :) lubię takie jedzonko :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurde a ja się odchudzam ;< kocham kurczaka, a ten wygląda PRZEPYSZNIE :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Z moim M. zastanawiamy się nad kupnem takiego grilla :) Kurczaczek wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniammmmm:) i w końcu coś dla ludzi na diecie:))

    OdpowiedzUsuń
  6. szybkio i smaczny obiad - coś dla mnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takiego kurczaczka :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)