Hej :)
Dzisiaj bardzo łatwe a efektowne danie, a może raczej przystawka :) Pieczarki nadziewane mięsem mielonym. Żeby urozmaicić je, można dodać paprykę, fetę itp. Kto jak lubi :)
Więc co ? Do roboty!
Składniki:
1. pół kg mięsa mielonego z łopatki
2. kilka dużych pieczarek
3. ser żółty
4. pieprz i sól
5. olej
6. natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki obrać, oderwać ogonki od trzonków. Kapelusze ułożyć na blaszy wyłożonej papierem. Trzonki posiekać i razem z mielonym mięsem usmażyć. Dodać przyprawy. Kapelusze nadziewać farszem ( uwaga na palce! ) i na wierzch potarkować ser żółty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Gotowe posypać świeżą pietruszką.
Smacznego!:)
Pozdrawiam!
P.
kocham nadziewane warzywa !
OdpowiedzUsuńb. fajne danie i pięknie wygląda :))
OdpowiedzUsuńCzesto robie takie faszerowane pieczarki na grillowe spotkania:-)
OdpowiedzUsuńmniam:) bardzo pyszne i proste danie w przygotowaniu:)
OdpowiedzUsuńmimo, że nie przepadam za pieczarkami spróbowałabym chętnie :D
OdpowiedzUsuńmmm ale pomysłowe:) super to wygląda:)
OdpowiedzUsuńfajne i pięknie wygląda na stole:) lubię pieczarki:)
OdpowiedzUsuńja tez ;D
Usuńmniam z moim tż uwielbiamy pieczarki ♥
OdpowiedzUsuńOMNOMNOM <3 Ale bym ciupła taką pieczarę :D
OdpowiedzUsuńBardzo, ale to bardzo, lubię faszerowane pieczarki!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie, znajoma robiła coś podobnego na urodziny, świetna przekąska imprezowa i nie tylko :)
OdpowiedzUsuńidealna:)
UsuńCiut roboty jest, ale warto, bo efekt piękny:)
OdpowiedzUsuń