Hej :)
No i u mnie na blogu przyszła pora na danie z udziałem łososia. Przyznam się, że robiłam go pierwszy raz i powiem nieskromnie, że wyszedł mi obłędnie! Przeczesując internet w poszukiwaniu przepisów na łososia zawsze trafiałam na cytrynę.
A ja chciałam coś innego zrobić. Inaczej :) No i padło na to co znalazłam w lodówce.
A mianowicie pomarańczkę. I wyszło pyszne i bardzo zdrowe danie. Idealne na kolację.
Zapraszam!
Składniki:
1. filet z łososia
2. 2 plastry pomarańczy
3. łyżka masła
4. sól i pieprz
5. folia aluminiowa
Przygotowanie:
Łososia układamy na folii. Solimy i pieprzymy. Układamy kawałki masła i na to plasterki pomarańczy. Folię delikatnie zawijamy i zaciskamy tak, aby powstały szczelne kieszonki. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 30 min. Po tym czasie należy go wyjąć. Przy odwijaniu folii uważajcie! Masło może Was poparzyć. Rybka gotowa :)
Na pewno spróbuję zrobić, bo mój ukochany uwielbia łososia... tylko zastanawiam czy dałoby się w wolnowarze to zrobić...
OdpowiedzUsuńnie wiem co to takiego ? ;D
UsuńPaula, nawet nie wiesz jak kocham łososia!
OdpowiedzUsuńdzięki!!!
Usuńteż lubię łososia, ale mi nawet z cytrynką niezbyt smakuje:) ale wygląda pysznie :*
OdpowiedzUsuńdziekuje Moniś :)
Usuńciekawy przepis:) rzadko kiedy łączę mięso/rybę i owoce.
OdpowiedzUsuńłosoś wygląda wspaniale i aż nabrałam na niego ochotę ;)
OdpowiedzUsuńpolecam serdecznie!
Usuńmmniam.. narobiłaś mi smaka:)
OdpowiedzUsuńSiedzę teraz w pracy i przez Twój post robię się coraz bardziej głodna :p
OdpowiedzUsuńhaha zmotywowałam Cie do kucharzenia ? :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie. Zrobię takiego łososia niebawem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Daj znać jak Ci smakował :)
UsuńŁosoś to chyba nasza ulubiona ryba - jedna z najbardziej tłustych a jednocześnie jedna z najzdrowszych! <3
OdpowiedzUsuńA z połączeniem pomarańczy - pycha!
Pozdrawiamy.
Uwielbiam takie połączenia, wygląda pysznie rybka. :-)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym!
OdpowiedzUsuń