Hej :)
Wczoraj oglądałam program kulinarny, tylko nie pamiętam kto w nim występował. Był robiony właśnie ten przepis. Postanowiłam go zrobić :) Delikatne mięso z piersi z indyka, obtoczone w panierce z chrupiących prażonych migdałów. Mi jak najbardziej smakuje! Zapraszam!:)
Składniki:
1. pierś z indyka
2. opakowanie płatków z migdałów
3. 2 jajka
4. sól i pieprz
5. oliwa dosmażenia
Przygotowanie:
Piersi z indyka myjemy i kroimy na około 2 cm plastry ( mniejsze niż na kotlety). Delikatnie je rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Migdały wsypujemy do głębokiego talerza. Do drugiego wbijamy jajka. Kotlety panierujemy w jajku i następnie w migdałach. Układamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy na złoto z dwóch stron ( uwaga na migdały! łatwo się przypalają).
Podajemy z gotowanymi ziemniakami i ulubioną kolorową surówką.
Smacznego! :)
Miłej niedzieli! :)
Wizualnie wygląda ślicznie ten kotlet:)
OdpowiedzUsuńsmakuje lepiej :)
Usuńobiadek wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńdziekuje :)
Usuńprezentuje się smakowicie :) na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńpolecam! :)
UsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedzinki. Fajne prezentujesz przepisy! Takie na moją nutę :)
Z pewnością będę u Ciebie częstym bywalcem :)
Pozdrawiam :)
zapraszam ponownie :)
UsuńZastąpienie zwykłej panierki (bułki tartej) orzechami jest dużo zdrowsze i smaczniejsze! :)
OdpowiedzUsuńDo smażenia polecamy bardzo olej kokosowy.
Pozdrawiamy!
P.S. Jesteśmy zakochane w potworze przy kursorze! :D <3
hehe a ja też ;D
UsuńFajny pomysł mi podsunęłaś, zostały mi migdały a twoja pierś taka chrupiąca i smaczna.
OdpowiedzUsuńdziekuje :)
UsuńJadłam kiedyś takie kotlety, tyle że z kurczaka. Muszę powrócić do wersji z migdałami, bo uwielbiałam jej smak:)
OdpowiedzUsuń