Hej :)
Ostatnio wrzucałam same obiady, więc pora na coś lekkiego i słodkiego. Deser z delikatnego serka mascarpone, truskawek, prażonych migdałów oraz galaretki.
Zapraszam serdecznie! :)
Składniki:
1. serek mascarpone
2. truskawki
3. galaretka o poziomkowym
4. garść migdałów w płatkach
5. bita śmietana
6. brzoskwinia
Przygotowanie:
Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka prażonych migdałów. Na to ułożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć to można już ją do deseru dodać. Ponownie wstawiamy deser do lodówki.
Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami.
Deserek gotowy! :)
Można jeść oczami:)
OdpowiedzUsuńhaha ;D
Usuńpysznie wygląda muszę wypróbować;)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuńjak pięknie wygląda :) z pewnością wykorzystam ten pomysł na deser :)
OdpowiedzUsuńpolecam! :)
UsuńPowinnam miec zakaz chodzenia po kulinarnych blogach wieczorowa pora :) slinka cieknie po klawiaturze :)
OdpowiedzUsuńdziekuje Marylko :)
UsuńAleż pyszności. Popieram swoją przedmówczynię - można jeść oczami :)
OdpowiedzUsuńJa dopiero zaczynam swoją podróże w blogowy świat, będę do Ciebie zaglądała, bo serwujesz pyszności - a ja kocham jeść :D
Ściskam,
http://plotkarra.blogspot.com/
Jak Ci się żyje w Niemczech? Zamierzasz kiedyś wrócić?
OdpowiedzUsuńPowinnaś napisać książkę z przepisami!:)
Ściskam,
czekam na kolejnego posta :)
wracam, wracam;D
Usuńmmm truskawki! :)
OdpowiedzUsuńi brzoskwinki! :)
UsuńOj nie! Tylko nie bita śmietana! :P
OdpowiedzUsuńAle cała reszta - super sprawa :)
Pozdrawiamy.