Hej :)
Ostatnio eksperymentuje z rybkami, więc dzisiaj prezentuję przepis na fileta z ryby pod kołderką z konserwowych pieczarek w sosie pomidorowym. Pycha! Do dzieła :)
Składniki:
1. Filety z ryby ( ja mam jakąś "alaska fish" )
2. bułka tarta
3. jajko
4. 2 cebule duże
5. przecier pomidorowy
6. puszka konserwowych pieczarek
7. sol i pieprz
8. 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Fileta przyprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto z dwóch stron. Robimy kołderkę. Cebulkę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.Dodajemy pół słoiczka małego przecieru pomidorowego. Dusimy to razem koło 5 min. Dodajemy pieczarki. Dusimy około 5 min. Usmażone filety obkładamy naszym "sosem". Podałam z ziemniaczanym puree. Smacznego!
Wszyscy trąbią, że rybka to zdrowie.
Może warto ją jeść częściej niż tylko od święta czy w piątki ? :)
Może ktoś się skusi na ten sposób przyrządzenia.
Wygląda przepysznie! Twoje zdjęcia są przepyszne!
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo !:)
Usuńpodoba mi sie ten przepis!:) a ja tez ostatnio stwierdzilam ze musze jesc czesciej rybę:)
OdpowiedzUsuńdziekuje:)
UsuńKiedyś nienawidziłam ryb..zapach, smak, fuu.. Ale gdy rok temu w czasie sezonu letniego mieszkałam w Mielnie, to szef podsunął mi wędzonego łososia na kanapce, zajadałam się ze smakiem i od tamtej pory przekonałam się do rybek, szczególnie łosoś wędzony wbił się w moje smaki.
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję ten przepis.
mniam! łosoś wędzony! :)
UsuńSmakowicie to wygląda. :)
OdpowiedzUsuńa ja nigdy nie mam pomysłu na rybkę, a lubię:) chetnie skorzystam:*
OdpowiedzUsuńprosze bardzo :)
UsuńCiekawe danie!
OdpowiedzUsuńdziekuje:)
Usuńoj zjadłabym rybke :)
OdpowiedzUsuńWyglada przepysznie ;) I fotki bardzo ladne :)
OdpowiedzUsuńoo taka pochwała z Twoich ust dużo znaczy dla mnie!:)
UsuńDzieki :)
W ten sposób ryby nie przyrządzałam, zawsze się czegoś nowego dowiem jak czytam posta:))))
OdpowiedzUsuńoo jak to pysznie wygląda! koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń