Hej :)
Nie było mnie kilka dni, ale w tym czasie dotarłam na urlop do Polski i kupiliśmy wymarzonego mini vana. Teraz już tylko czeka nas odpoczynek i lenistwo. Dzisiaj prezentuje przepyszne jagodzianki z ciasta francuskiego i borówek. Robi się je błyskawicznie. Do dzieła!
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. 300 gram borówek
3. 3 łyżki cukru
4. jajko
Przygotowanie:
Ciasto lekko rozwałkować. Pokroić na kwadraty i ponacinać z jednej strony. Nałożyć po kilka umytych borówek i posypać cukrem. Zakleić brzegi paseczkami i gotowe. Tak przygotowane jagodzianki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku około 20 min w temperaturze 180 stopni. Gotowe można posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)
Nie było mnie kilka dni, ale w tym czasie dotarłam na urlop do Polski i kupiliśmy wymarzonego mini vana. Teraz już tylko czeka nas odpoczynek i lenistwo. Dzisiaj prezentuje przepyszne jagodzianki z ciasta francuskiego i borówek. Robi się je błyskawicznie. Do dzieła!
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. 300 gram borówek
3. 3 łyżki cukru
4. jajko
Przygotowanie:
Ciasto lekko rozwałkować. Pokroić na kwadraty i ponacinać z jednej strony. Nałożyć po kilka umytych borówek i posypać cukrem. Zakleić brzegi paseczkami i gotowe. Tak przygotowane jagodzianki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku około 20 min w temperaturze 180 stopni. Gotowe można posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)
Jagodzianki - mój smak dzieciństwa :)
mmm na pewno pyszne, a przy tym jakie proste ;)
OdpowiedzUsuńno proszę jaki pomysł :) Super ! :)
OdpowiedzUsuńŚliczniutkie i pyszniutkie :)
OdpowiedzUsuńSzybko sie robi i zawsze świetnie smakują;-)
OdpowiedzUsuńmniammm!
OdpowiedzUsuńnie tylko łatwe ale i piękne
bardzo łatwe!:)
UsuńOch pyszności!
OdpowiedzUsuńo mniam mniam!
OdpowiedzUsuńGENIALNE, NAPEWNO WYPRÓBUJE
OdpowiedzUsuńciesze sie:)
UsuńNa taki sposób zawijania ciasta francuskiego nie wpadłam:)
OdpowiedzUsuńwarto go wykorzystać :)
Usuńfajnie, że jest wszędzie gotowe ciasto francuskie:)uwielbiam z nim dania i te na słodko i na słono:) a boróweczki pychota:) i jak pieknie Ci się zrumieniły:*
OdpowiedzUsuńpyszności:) już dawno nie robiłam nic z ciasta francuskiego:)
OdpowiedzUsuń