Hej :)
Dzisiaj na tapecie porządny niedzielny obiadek - schabowy w słoneczniku. Skąd pomysł? Robiąc porządek w kuchni znalazłam 2 duże pojemniki łuskanego słonecznika. Co by tu z nim zrobić? Może kotlety i poszło w czyn. Są banalnie proste, ale bardzo intrygujące w smaku. Polecam i bierzemy się do dzieła:
Składniki:
1. mięso schabowe na kotlety
2. 2 garści słonecznika łuskanego
3. jajko
4. bułka tarta
5. olej
6. sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso dokładnie myjemy, odkrajamy te białe tłuste części i rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Do talerzyka nasypujemy bułkę tartą i słonecznik. Mieszamy to razem. Kotleta maczamy w roztrzepanym jajku a następnie panierujemy w bułce połączonej ze słonecznikiem. Smażymy na oleju na złoty kolor. Gotowe! :)
Bardzo podoba mi się Twoja wersja schabowego! Następnym razem, gdy będę go robiła, to na pewno z tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńdaj znać jak smakowało :)
Usuńmmmm wygląda smacznie!
OdpowiedzUsuńWow. Pierwszy raz widze, zeby robic paanierke ze slonecznika. Ale powiem ze interesujace polaczenie :)
OdpowiedzUsuńpyszne w smaku!:)
Usuńpołączenie nietypowe, ale słonecznika lubię, więc pewnie by mi zasmakowało:)
OdpowiedzUsuńpolecam:)
Usuńale smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńtakiego schabowego to bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńGeneralnie nie cierpię kotletów schabowych i nie jem ich od chyba 8 lat, dlatego z tego obdarłabym jedynie panierkę, bo apetycznie wygląda z tymi ziarenkami :)
OdpowiedzUsuńhaha ;D dobre ;D
Usuńno to wiem co mam jutro na obiad :)
OdpowiedzUsuń