Hej :) Pięknie dziękuję za tak pozytywne komentarze pod ostatnim postem ;* Dzisiaj coś bardziej treściwego - szpinakowe dewolaje.
Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. opakowanie mrożonego szpinaku
3. 100 gram masła
4. 2 ząbki czosnku
5. kostka twarogu
6. bułka tarta
7. jajko
8. sól i pieprz
9. 2 serki topione paprykowe
Wykonanie:
Piersi umyć, oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić na cienkie plastry. Roztłuc je tłuczkiem przez woreczek foliowy. Szpinak wrzucamy na suchą patelnię, aż woda odparuje mieszamy i dodajemy masło i czosnek rozdrobniony. Dodajemy serki. Mieszamy żeby się rozpuściły. Jak ostygnie to dodajemy twaróg i mieszamy. Nie gotujemy już. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na każdy rozbity filet smarujemy tą masą i zwijamy w ruloniki. Maczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.
Smacznego!
:)
Moja babcia takie robi, ale z serem ;)
OdpowiedzUsuńSzpinaku nie lubię, więc serowa wersja jest bardziej dla mnie :D
dla kazdego co innego :)
Usuńprzepadam za szpinakiem! :)
OdpowiedzUsuńSwietny pomysl ze szpinakiem ja do tej pory robilam tradycyjne,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziekuje:)
UsuńDewolaje uwielbiam, szpinaku nie znoszę;p Popieram koleżankę - z serem kotleciki są przepyszne! Ah, ale mam smaka na takie z ziemniaczkami... Jest godzina 23:00 a ja myślę o jedzeniu!!! ;p
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńzglodnialam od samego patrzenia!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńx
x
x
dewolaje ze szpinakiem no to jest myśl!!!! na ten pomysł nie wpadłam jeszcze:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł, chyba wypróbuję jeszcze w tym tygodniu :)
OdpowiedzUsuńdziekuje, daj znac jak wyszlo!:)
Usuńnie przepadam za szpinakiem, ale w takiej wersji jestem na TAK!
OdpowiedzUsuńojojoj jak smacznie <3 muszę to zrobić!
OdpowiedzUsuńdziś zapraszam na kurczaka curry!
www.cookplease.blogspot.com
wpadne!:)
UsuńOj nie przepadam za szpinakiem, ale to wygląda super!!!
OdpowiedzUsuńChyba musisz przyjść do mnie i gotować takie cuda.:)
Aż zgłodniałam.
Pozdrawiam!
zapraszam do mnie!:)
Usuńja bym z chęcią zjadła:)ale nie mój mąż, ten szpinak:))))wyjście, zrobić połowę z serem, a połowę ze szpinakiem:)
OdpowiedzUsuńhaha można i tak :)
UsuńDewolaje są pyszne, ale dla mnie z serem :) bo szpinaku nie mogę znieść :P
OdpowiedzUsuńco kto lubi ;D
UsuńWe stumbled over here from a different page and thought
OdpowiedzUsuńI should check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.
My homepage - http://wiki.main.de/w/index.php?title=Benutzer:AntonioAzj
We stumbled over here from a different page
OdpowiedzUsuńand thought I should check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.
My homepage - http://wiki.main.de/w/index.php?title=Benutzer:AntonioAzj
Kocham dewolaje, ale jeszcze ze szpinakiem nie jadłam ^^ prześlicznie prezentuje się to mięso na zdjęciu
OdpowiedzUsuńdziekuje;*
Usuńuwielbiam takie jedzonko i z przyjemnością bym wypróbowała je w swojej kuchni
OdpowiedzUsuńdziękuję za smakowity przepis :*
Uwielbiam szpinak i staram się z nim improwizować :) obiad wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńwyglada bajecznie..
OdpowiedzUsuń