Hej :)
Dzisiaj prezentuje Wam jeden z moich ulubionych obiadów - gulasz węgierski.
Prosty w wykonaniu a smakuje wyśmienicie:)
Składniki:
1. mięso schabowe
2. śmietana
3. groszek
4. liście laurowe
5. pieprz i sól
6. ziemniaki
7. jajko
8. cebula
9. marchewka
10. por
11. majonez
12. kostki rosołowe
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie na rozgrzany
tłuszcz. Obsmażamy z każdej strony na "biało". Po czym zalewamy 3
szklankami wody i wrzucamy kostki rosołowe. Dusimy mięso w bulionie.
Można dodać listki laurowe i pieprz. Po około 20 minutach dodajemy
pokrojoną w kostkę cebulkę i odcedzony groszek. Dusimy. Jak mięso będzie
miękkie to zabielamy wywar śmietaną. Smażymy placki ziemniaczane, większe.
Surówka:
Starkuj marchewkę na dużych oczkach, pora pokrój. Wymieszaj i dodaj majonez. Dopraw solą i pieprzem i gotowe!:)
Smacznego!
P.
Tą surówkę robię nieraz jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńale ten gulasz mnie bardzo zaciekawił! ;)
uwielbiam ja:)
Usuńrobię podobne danie:)
OdpowiedzUsuńfajnie:)
Usuńpozdrawiam :)
wygląda przesmacznie!
OdpowiedzUsuńwww.cookplease.blogspot.com
dziekujue:)
Usuńmoże skusisz się na naleśniczki? :D
UsuńNie jadłam wcześniej gulaszu. Może dlatego, że raczej unikam niezbadanych nowości kulinarnych w przeciwieństwie do mojego chłopaka;p On zjadłby to w dwie minuty! ;D
OdpowiedzUsuńhaha mój tez uwielbia!:)
Usuńmniam, wygląda pysznie! muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie!:)
Usuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńdziekuje;)
Usuńale ja lubię placek po węgiersku:)pracochłonny, ale pyszny:)
OdpowiedzUsuńdokładnie!:)
Usuńtakie obiad zamawiam jesli jestem gdzie w polskiej restauracji
OdpowiedzUsuńpychota,ale strasznie duzo czasu w kuchni schodzi
I placki ziemniaczane lubia mi nie wyjsc tzn usmazone na zewnatrz a w srodku surowe....
x x x
mniam:) pyszności:)
OdpowiedzUsuń