Cześć! Przepis pochodzi z gazetki „Wyślij przepis”. Bardzo
smaczne innowacyjne kotleciki!
Składniki :
- 1,5 kg piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 3 jajka
- 1,5 szklanki bułki tartej
- 4 jajka + bułka tarta do panierowania
- 1 kg pieczarek
- 2 serki topione o smaku pieczarkowym
- wedeta ( szczypta do smaku )
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Piersi kurczaka
zemleć w maszynce do mięsa. Wbić do tego 3 jajka i połączyć z bułką tartą i
wegetą. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Pieczarki
obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć i połączyć z cebulką.
Dodać serki topione i smażyć aż się rozpuszczą. Porcję mięsa w dłoni formować
robiąc wałeczki a do środka wkładając farsz. Uformowane wałeczki z farszem
obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami gotowanymi i surówką z
buraczków, lub jak ja z ryżem wymieszanym z groszkiem i marchewka.
Smacznego!
Wyglądają naprawdę uroczo, wierzę że są pyszne ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak apetycznie, że chyba nie dotrwam w spokoju do obiadu... :D
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo ciekawy :)
OdpowiedzUsuńI podoba mi się marchewka-groszek-ryż zmieszane razem :) trzeba będzie spróbować :)
Hmmm wygląda pysznie, myślę że niebawem wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń