Etykiety

środa, 9 kwietnia 2014

Truskawki w czekoladzie

Hej, dzisiaj szybki post z przepysznymi truskawkami. Oblane mleczną czekoladą i posypane płatkami migdałów. Będą stanowiły pyszną przekąskę na spotkanie z przyjaciółką czy samotne posiedzenie z kieliszkiem wina. 
Zapraszam!:)

Składniki:
1. truskawki
2. tabliczka mlecznej czekolady
3. płatki z migdałów

Przygotowanie:
Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy nad parą ( Nalewamy wody do garnka i wstawiamy na palnik, na garnek kładziemy głęboki talerz a w nim kawałki czekolady. Para z nad wody ogrzewa talerz i czekolada się pięknie rozpuszcza bez przypalania). Truskawki maczamy w czekoladzie i układamy na talerzu. Gotowe posypujemy płatkami z migdałów. Pozostawiamy do zastygnięcia w chłodnym miejscu.
Smacznego! :)




Wiem, że truskawki które znajdziemy teraz w sklepie to sama chemia... 
ale czasami warto się skusić na chwilę przyjemności.
 Nie zabije nas to :)


17 komentarzy:

  1. Dokładnie jak czasem zjemy nic nam nie będzie.
    Na szczęście juz niedługo bedę miała swoje wczesne w ogródku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej... jakie pyszności :)
    Ja to jednak poczekam jeszcze trochę z kupnem truskawek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmm...poczekam na polskei truskaweczki i też sobie takie menu zafunduje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. truskawki ale by zjadł! :D Pyycha :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jeszcze za wcześnie dla mnie na truskawki, ale to prawda to połączenie smaków miażdży <3

    OdpowiedzUsuń
  6. moze i chemia, ale ja tez nie potrafie sie im oprzeć :)))) ja widzę to danie na romantyczny wieczór we dwoje :)pycha :*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)