Etykiety

czwartek, 12 września 2013

Rybka pod pierzynką

Hej:)
Nigdy jeszcze nie wstawiałam przepisu na rybkę. Więc szybko to nadrabiam. Sposób na rybkę prosty, ale smakuje wyśmienicie. Nie powiem Wam co to za ryba, bo sama nie wiem ;D Kupiłam te filety w Niemczech i było tylko napisane : Alaska fish :)
Ale do tego przepisu możecie użyć każdego rybiego fileta :) Do dzieła!

Składniki:
1. filety z ryby ( jaką chcecie)
2. 4 cebule czerwone
3. kostka sera żółtego
4. jajko
5. bułka tarta
6. olej do smażenia
7. przyprawa do ryb
8. natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i dusimy na małym ogniu, aż zmięknie. Odstawiamy z ognia. Ser żółty tarkujemy na małych oczkach. Filet posypujemy przyprawą do ryb, panierujemy w bułce tartej i w jajku. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Układamy filety na półmisku. Nakładamy na nie usmażoną cebulkę i posypujemy obficie serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około  10 min ( aż ser się rozpuści). Można udekorować natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!:)






Jak Wam się podoba?
:)

12 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie!:) muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł przyjemny na potrawę z udziałem ryby:)

    OdpowiedzUsuń
  3. dawno nie jadłam rybki, apetycznie wygląda;0

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszny pomysł na rybę! Wygląda niezwykle apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, musi byc pyszne, kocham rybkę!

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej pierzynki jeszcze nie jadłam:) super pomysł:* lubie Twoje przepisy, bo sa z codziennych składników, a nie jakichs cudów:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziekuje Moniś ;*
      niedługo wstawie posty z surówkami :)

      Usuń
  7. bardzo smakowicie to wygląda, aż mi ślinka leci :)

    pyszności :)

    obserwujemy??

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)