Hej:)
Nigdy jeszcze nie wstawiałam przepisu na rybkę. Więc szybko to nadrabiam. Sposób na rybkę prosty, ale smakuje wyśmienicie. Nie powiem Wam co to za ryba, bo sama nie wiem ;D Kupiłam te filety w Niemczech i było tylko napisane : Alaska fish :)
Ale do tego przepisu możecie użyć każdego rybiego fileta :) Do dzieła!
Składniki:
1. filety z ryby ( jaką chcecie)
2. 4 cebule czerwone
3. kostka sera żółtego
4. jajko
5. bułka tarta
6. olej do smażenia
7. przyprawa do ryb
8. natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i dusimy na małym ogniu, aż zmięknie. Odstawiamy z ognia. Ser żółty tarkujemy na małych oczkach. Filet posypujemy przyprawą do ryb, panierujemy w bułce tartej i w jajku. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Układamy filety na półmisku. Nakładamy na nie usmażoną cebulkę i posypujemy obficie serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 min ( aż ser się rozpuści). Można udekorować natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!:)
Jak Wam się podoba?
:)
Wygląda pysznie!:) muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPomysł przyjemny na potrawę z udziałem ryby:)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam rybki, apetycznie wygląda;0
OdpowiedzUsuńPrzepyszny pomysł na rybę! Wygląda niezwykle apetycznie!
OdpowiedzUsuńMniam, musi byc pyszne, kocham rybkę!
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryby na obiad!
OdpowiedzUsuńrybeczkeee dajcie mi rybeczke!
OdpowiedzUsuńo jacie!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńtakiej pierzynki jeszcze nie jadłam:) super pomysł:* lubie Twoje przepisy, bo sa z codziennych składników, a nie jakichs cudów:D
OdpowiedzUsuńdziekuje Moniś ;*
Usuńniedługo wstawie posty z surówkami :)
bardzo smakowicie to wygląda, aż mi ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
obserwujemy??
omomomo pyszności:)
OdpowiedzUsuń