Hej :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki przepis jak można zrobić "kabaczkowe" krążki. Są smaczną i ciekawą formą podania tego warzywa. Zaczynamy :)
Składniki:
1. kabaczek
2. jajko
3. bułka tarta
4. przyprawa curry
5. sól i pieprz
6. olej do smażenia
Przygotowanie:
Kabaczka obieramy ze skórki. Kroimy w krążki. Do bułki tartej dodajemy curry, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie wszystko. Plasterki maczamy w jajku, następnie w naszej panierce. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Do bułki tartej możemy dodawać dowolną przyprawę, zmieniając smak kabaczków ( np. paprykę czy chili ).
Lubicie kabaczki ? :)
wygląda fajnie- ale nie jestem fanką ^^
OdpowiedzUsuńtez tak robię;-) świetne sa z sosem czosnkowym;-)
OdpowiedzUsuńidealne !
Usuńbędę musiała spróbować ;D
OdpowiedzUsuńPyszne są też faszerowane, mniam.
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze :)
UsuńLubie, ale w tej formie nie jadłam.
OdpowiedzUsuńKabaczek to nie moja bajka :P
OdpowiedzUsuńNie miałam ochoty do tej pory skosztować w tej formie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego kabaczka :) Panierowana cukinia też jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńmm niedawno jadłam u koleżanki i bardzo dobre :D
OdpowiedzUsuń