Hej, dzisiaj ekspresowy przepis na przekąskę idealną na posiadówkę przy piwku czy winie. Ciasto francuskie idealnie połączone z serem żółtym i parówką. Przepis banalny, ale podane na ciepło z gęstym czosnkowym sosem szybko znikną z talerza. Zapraszam!
Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. kilka parówek z szynki
3. ser żółty w plastrach
4. jajko
Przygotowanie:
Ciasto delikatnie rozwałkowujemy. Następnie tniemy je na trójkąty ( tak jak na rogaliki ). Parówki obieramy z osłonek i kroimy na pół. Kawałek układamy na szerszym boku trójkąta. Na parówkę kładziemy plasterek sera żółtego. Zawijamy jak roladkę. Na koniec smarujemy roladki roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 min w temperaturze 180 stopni.
O tak! Bardzo lubię takie :)
OdpowiedzUsuńlubię, a dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńzawsze na jakieś imprezy serwuję takie przekąski - i jako pierwsze one znikają
OdpowiedzUsuńładnie wyglądają!
OdpowiedzUsuńLubię takie przekąski:) Chętnie bym zjadła. Pycha!
OdpowiedzUsuń