Etykiety

wtorek, 3 lutego 2015

Ciasto francuskie z parówką

Hej, dzisiaj ekspresowy przepis na przekąskę idealną na posiadówkę przy piwku czy winie. Ciasto francuskie idealnie połączone z serem żółtym i parówką. Przepis banalny, ale podane na ciepło z gęstym czosnkowym sosem szybko znikną z talerza. Zapraszam!

Składniki:
1. opakowanie ciasta francuskiego
2. kilka parówek z szynki
3. ser żółty w plastrach
4. jajko

Przygotowanie:
Ciasto delikatnie rozwałkowujemy. Następnie tniemy je na trójkąty ( tak jak na rogaliki ). Parówki obieramy z osłonek i kroimy na pół. Kawałek układamy na szerszym boku trójkąta. Na parówkę kładziemy plasterek sera żółtego. Zawijamy jak roladkę. Na koniec smarujemy roladki roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 min w temperaturze 180 stopni.




5 komentarzy:

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)