Hej ;)
Dzisiaj pomysł na obiad. Smakowita, delikatna pierś indycza w panierce z sezamu i aromatycznego curry. W sam raz na niedzielny obiad dla całej rodziny. Zapraszam!
Składniki:
1. pierś z indyka
2. 3 garście sezamu
3. garść bułki tartej
4. jajko
5. curyy
6. sól i pieprz
7. oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Pierś myjemy, osuszamy i kroimy jak na kotlety. Delikatnie rozbijamy je. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku ( do niego dodajemy curry,sól i pieprz ) i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!
Panierka jest bardzo chrupiąca i pyszna!
fajne urozmaicenie panierki kotleta :)
OdpowiedzUsuńmniaaaaaaaam :)
OdpowiedzUsuńjak apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziekuje :)
UsuńSmakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziekuje :)
UsuńNa pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam indyka i chrupiącą panierkę. To połączenie idealne dla mnie:)
OdpowiedzUsuńja tez :)
Usuńteż kocham piersi z drobiu :)))z chęcią soróbuję :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń