Etykiety

niedziela, 26 października 2014

Pierś indycza w panierce z sezamu i curry

Hej ;)
Dzisiaj pomysł na obiad. Smakowita, delikatna pierś indycza w panierce z sezamu i aromatycznego curry. W sam raz na niedzielny obiad dla całej rodziny. Zapraszam!

Składniki:
1. pierś z indyka
2. 3 garście sezamu
3. garść bułki tartej
4. jajko
5. curyy
6. sól i pieprz
7. oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Pierś myjemy, osuszamy i kroimy jak na kotlety. Delikatnie rozbijamy je. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku ( do niego dodajemy curry,sól i pieprz ) i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
 Smacznego!



                                          Panierka jest bardzo chrupiąca i pyszna!

11 komentarzy:

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)