Etykiety

środa, 20 listopada 2013

Dewolaje z nadzieniem pieczarkowo- serkowym

Hej:)
Dzisiaj wrzucam przepis na moje ulubione dewolaje. Tym razem nadziewane pieczarkami i serkiem topionym. Te składniki razem komponują się znakomicie :) Zapraszam!

Składniki:
1. pierś z kurczaka
2. pół kg pieczarek
3. 2 serki topione kremowe
4. sól i pieprz
5. olej do smażenia
6. jajko
7. bułka tarta
8. cebulka


Przygotowanie:
Piersi opłukać. Pokroić jak na cienkie kotlety. Można je dodatkowo obić tłuczkiem. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć z cebulką. Pod koniec jak już będą gotowe dodać serki. Mieszać na małym ogniu wszystko, aż się rozpuszczą. Posolić i popieprzyć do smaku. Nadziewać tym farszem nasze piersi i formułować dewolaje. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto z dwóch stron. Gotowe! :)





Taki farsz jest bardzo delikatny i dewolaje rozpływają się w ustach :)
Polecam :)

17 komentarzy:

  1. Wyglądają na takie, które stałyby się także moimi ulubionymi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wszelkie roladki bardzo lubię:) fajny pomysł z tym serkiem do środka, często dodaję go do sosu, ale do roladek przeważnie żółty.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam dodatek serków topionych w mięsach. Za ich przyczyną, danie dosłownie rozpływa się w ustach. Mmmm.....!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają super! Na pewno smakują równie rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają smakowicie, ale jak widzę pieczyraki, które jem w sumie codziennie to nie to samo :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Super, dużo nadzienia ! Muszę takich spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  7. takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają pysznie:)i suróweczka jedna z moich ulubionych:*

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda bosko! a jak musi smakować?! super przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Apologize Once I Save Links In These Comments.
    Thank You For The Information, Very Useful For My Sting, And I Wait For The Next New Article :).
    PRODUK HERBAL GREEN WORLD

    OdpowiedzUsuń
  10. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)