Hej:)
Dzisiaj szybki przepis na chrupiącego kalafiora. Można go jeść jako sałatkę / surówkę lub jako normalne danie. Polecam dodać do ciasta naleśnikowego ulubione przyprawy - wtedy można zrobić smakowe skorupki :)
Zapraszam!
Składniki:
1. jajko
2. szklanka mąki
3. pół szklanki mleka
4. sól i pieprz ( ewentualnie ulubione przyprawy)
5. ewentualnie pół szklanki wody gazowanej
6. kalafior
7. olej
Przygotowanie:
Kalafior rozdzielić na różyczki i ugotować aldente w osolonej wodzie. Przygotować ciasto naleśnikowe. Kalafior maczać w cieście a następnie smażyć na rumiano na oleju. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Mniam! :)
Jadłyście coś takiego ? :)
jadłam inne warzywa w takim cieście :))) pyszne :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam, ale musi być pyszne, a może z brokułem też byłoby ok?
OdpowiedzUsuńpewnie ze tak! :) i z cukinia też :)
UsuńMuszę koniecznie zrobić :) mniam
OdpowiedzUsuńzjadłabym :D
OdpowiedzUsuńzapraszam do kuchni! ;D
Usuńpyszotka, mniam!
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńkoniecznie daj znac jak wyszło :)
UsuńTeściowa i mój tato takie robią :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
mój tato nie lubi tego ;D
UsuńJa zawsze podsmazam kalafiora na maselku z bulka tarta :) mniaaam :)
OdpowiedzUsuńtez tak robię :)
UsuńUwielbiam tak przyrządzanego kalafiora :) Ale mi narobiłaś apetytu, a tu już po 21.. ;))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Mmm, nie jadłam jeszcze, ale wygląda smakowicie .
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego kalafiora ale nie jadłam go już bardzo dawno, muszę zrobić! Dziękuję za przypomnienie!
OdpowiedzUsuńja nie jadłam, przepis zapisany leży, ale ciągle odkładam na potem:P
OdpowiedzUsuńjadłam , pyszności:) dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam takiego kalafiorka, ale wygląda baardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuń