Etykiety

niedziela, 18 października 2015

Omlet ze szpinakiem i bekonem

Hej :)
Dzisiaj pomysł na idealne sobotnie czy niedzielne śniadanie :)
Chyba każdy z nas lubi zrobić sobie leniwe weekendowe śniadanko :) Ja polecam to :)
Zapraszam!

Składniki:
1. 4 jajka
2. 50 ml mleka
3. 2 garści startego sera żółtego
4. 3 garści szpinaku
5. 4 plasterki chudego boczku
6. mała cebulka
7. 2 łyżki masła do smażenia

Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy mleko, ser żółty i posiekaną drobno cebulkę. Szpinak myjemy i podsmażamy na patelni. Naszą masę wylewamy na rozgrzaną patelnie. Dodajemy szpinak i boczek. Smażymy na małym ogniu. Jak spód będzie już gotowy to delikatnie odwracamy nasz omlet na drugą stronę ( można użyć talerza do tego :) ). Gotowy omlet podajemy na ciepło najlepiej z bułeczką i ulubioną kawą czy herbatą. Smacznego :)





4 komentarze:

Dziękuje serdecznie za każdy komentarz :)